Detox & Wraps

Improve health through detox!

Frequently Asked Questions (FAQ) - Lichaamsdetox


Wordt het cm-verlies werkelijk gegarandeerd?

Ja! De bodywrap behandeling garandeert een cm-verlies van minimaal 15 cm na de eerste behandeling (bij een BMI van 21 of hoger), of je hoeft deze niet te betalen.


Hoeveel cm zal ik verliezen?

Het aantal verloren centimeters varieert van persoon tot persoon. Je verliest gegarandeerd 15 cm bij de eerste behandeling, maar het gemiddelde cm-verlies is 20-35 cm en kan zelfs oplopen bij de tweede behandeling. Om het maximale cm-verlies te behalen wordt een kuur van tenminste 3 behandelingen aangeraden, zo kan je tot ongeveer 63.5 cm verliezen (een volledige kledingmaat! ).


Kan ik meer dan 1 behandeling ondergaan?

Ja, om een maximaal cm-verlies te behalen wordt een reeks van 3 behandelingen (met een tussentijd van 7-10 dagen) aangeraden. Het cm-verlies is cumulatief en het gemiddelde verlies na een volledige reeks bedraagt ongeveer 63.5 cm.


Mag ik na zo'n kuur doorgaan met de bodywraps?

Naarmate de behandelingen vorderen verkrijg je minder cm-verlies (door het verdwijnen van toxines). Wanneer het cm-verlies onder de 6-8 cm is, meestal na 3 tot 5 behandelingen, ben je wrapped out! Je kunt dan kiezen voor een onderhoudskuur, dat wil zeggen 1 wrap om de 1,5-2 maanden (afhankelijk van je levensstijl).


Ik ben meer dan 5 kilo afgevallen na mijn laatste wrap. Werkt de wrap dan weer?

Jazeker. Je kunt opnieuw starten met een kuur.


Komen de centimeters terug als ik water drink?

Nee, in tegenstelling tot vele ander centimeterverlies behandelingen werkt bodywrap niet op vochtverlies om het opmerkelijke cm-verlies te bekomen. Je wordt aangeraden om veel water te drinken na de behandeling om zo het ontgiftingsproces en het cm-verlies te bevorderen.


Hoe lang blijven de resultaten?

Het eerste verlies van 15 cm blijft 30 dagen, op voorwaarde dat u niet bijkomt en dat u de nabehandelingsinstructies opvolgt. Resultaten blijven meestal langer, dit hangt natuurlijk af van uw levensstijl. U kan nog betere resultaten boeken door een reeks van 3 tot 5 opeenvolgende behandelingen te laten doen.


Komen de centimeters er gewoon terug bij na 30 dagen?

Dit hangt voornamelijk af van uw levensstijl. Bij sommige mensen, die een actief en gezond leven leiden, komen de centimeters er zelfs nooit meer bij. De resultaten van een behandeling kunnen ook de onmiddellijke aanzet zijn tot een gezondere manier van leven.


Verlies ik gewicht met de bodywrap?

Het gewichtsverlies is verwaarloosbaar, daar er tijdens de behandeling toxines verwijderd worden en geen vet. Door het gegarandeerde cm-verlies kan je wel na 3 behandelingen tot een volledige kledingmaat verliezen.


Verlies ik enkel gewicht door het zweten?

Nee. Het cm-verlies is het resultaat van de combinatie van de werkzame bestanddelen van de klei en de bandages gebruikt tijdens de behandeling. Warme kleibandages worden gebruikt om de behandeling aangenaam te maken, maar ook om de klei beter in de huid te laten indringen, dus niet om zweten te veroorzaken.


Wanneer kan er geen wrapbehandeling plaats vinden (contra-indicaties)!

1. Zwangerschap (zie uitleg hieronder);

2. Antibiotica (ontstekingsziekten veroorzaakt door bacterie), na de kuur 1 week wachten met de behandeling.

3. Emfyseem (vochtophoping in de longen/kortademigheid). Bij astma ok, inhalor meebrengen.

4. Kanker. Er wordt geadviseerd om tot ongeveer 2 jaar na behandeling te wachten. 

   Belangrijk is dat de behandelend arts aangeeft dat de persoon schoon is, evt kan dan na 6 maanden voorzichtig 

   worden begonnen. Het lichaam heeft tijd nodig om te herstellen.

5. Metaalallergie, de klei bevat zinkoxide.

6. De klei-oplossing bevat iodine, dit kan een allergische reactie veroorzaken bij mensen die allergisch zijn voor aardbeien.


Ik ben zwanger, is de bodywrap behandeling veilig voor mij?

Jammer genoeg is zwangerschap 1 van de contra-indicaties. Nadien is het wel een geschikte behandeling. Zolang je 6 weken wacht na een gewone bevalling en ongeveer 6 maanden (vraag je dokter om advies) na een keizersnede is de bodywrap volkomen veilig. Het is een hele goede behandeling om de buste en buik terug te verstevigen, alsook om striemen te verzachten.


Is het veilig tijdens de periode van borstvoeding?

Ja, het is volkomen veilig om een bodywrap behandeling te krijgen tijdens deze periode. De warme bandages worden rond de borsten gewikkeld en dit kan de aanmaak van de melk lichtjes stimuleren. De klei kan in geen geval kwaad voor de melk. Mocht je overgevoelig zijn in deze zone, kan je vragen om de bandages daar niet te hard aan te spannen, of om op die zone geen bandages aan te brengen. Bij die keuze kan geen 15-cm garantie gegeven worden, maar dit zal het algemene cm-verlies op de rest van het lichaam niet beïnvloeden.


Zijn er neveneffecten bij een bodywrap behandeling?

Het is een sterke ontgiftingsbehandeling, daardoor is het belangrijk om voldoende water te drinken (verschillende dagen) na de behandeling. Als je veel thee, koffie en frisdranken blijft drinken kan je een lichte vorm van hoofdpijn krijgen. Als je alle nabehandelingsinstructies goed opvolgt en weinig koffie/frisdranken drinkt, is er geen enkel probleem.

Frequently Asked Questions (FAQ) - Darm Detox

Lijkt het gebruik van Darm Detox op een vastenkuur?
Nee, een vastenkuur en Darm Detox zijn nauwelijks met elkaar te vergelijken.
Bij een vastenkuur neemt men geen voedingsstoffen tot zich, terwijl Darm Detox een uitgebalanceerde samenstelling bezit. Naast de ontgiftende werking bevat ons product alle dagelijks benodigde voedingsstoffen.
Tijdens de kuur neemt u niets anders in dan het product. Net als tijdens het vasten zijn kruidenthee en een glaasje biologisch vruchtensap wel toegestaan. Koffie en andere cafeïne houdende dranken zijn niet toegestaan.

Wanneer kan ik resultaten verwachten?
De hoeveelheid vervuiling in uw darmen bepaalt hoe snel u ontgift. De meeste gebruikers nemen na een dag al ontgifting waar bij het toiletbezoek. Bij ernstige vervuiling van uw darmwand kan het “ontslakken” 2-3 dagen op zich laten wachten.

Werkt het product bij sommige mensen ook wel eens niet?
In onze ervaring is dit met inachtneming van de gebruiksaanwijzing nog nooit voorgekomen. Wel is het zo dat elk mens anders is en op een unieke wijze op onze Darm Detox kuur reageert. Wanneer en hoe de biofilm het lichaam verlaat kan verschillen, belangrijk om te weten is dat de kuur wel altijd werkt.

Darm Detox is voortgekomen uit onze natuurgeneeskundige praktijk waar de natuurkundig therapeut bijna 35 jaar ervaring heeft in het behandelen van patiënten. Tijdens het gebruik van de Darm Detox in de praktijk zijn er honderden mensen tijdens en na het gebruik van het product doorgemeten met Bio-Resonantie. Dat de biofilm er niet bij iedereen ‘zichtbaar’ uitkomt is ons welbekend, maar sommige gebruikers bij wie dat zo gaat zijn dan soms teleurgesteld. Wij kunnen ons dat natuurlijk voorstellen, maar wij kunnen je op basis van vele jaren ervaring met het doormeten van mensen die deze kuur hebben gedaan toch geruststellen.

Er is dus een klein percentage mensen bij wie er tijdens de kuur niet merkbaar iets gebeurt. Het product werkt echter altijd, dat is een mechanisch gebeuren. De statistieken wijzen uit dat de biofilm bij ongeveer 80% van de gebruikers er zichtbaar uitkomt. Dat houdt dus ook in dat bij 20% van de gebruikers de biofilm er niet zichtbaar uitkomt. Dit is dus heel normaal en is absoluut geen teken dat de kuur niet heeft gewerkt. Zodra men ons product inneemt gaat het in de biofilm zitten. Dat kun je zelfs niet eens tegenwerken al zou je dat willen, het is nu eenmaal de eigenschap van het product. Degenen die geen biofilm naar buiten zien komen tijdens de kuur, hebben doorgaans een wat taaiere biofilm die een beetje dwars gaat liggen en dan niet vanzelf naar buiten komt. Dit is helemaal niet erg, men heeft dan flink wat darminhoud van voeding nodig om hem weg te krijgen en hij komt dan als men weer eet gewoon vermengt met de ontlasting naar buiten. Het enige nadeel daarvan is dat je hem dan niet meer als zodanig kunt herkennen en dit dan niet de ‘typische sliert’ zal zijn.

Is het Darm Detox dieet veilig?
Ja, het Darm Detox dieet product is zeer veilig. Het product is 100% natuurlijk en bevat geen toxische bestanddelen.

Wie mogen het product niet gebruiken?
Tijdens de detox kunnen eventueel vervuilende stoffen vrijkomen. Wij raden daarom het gebruik af bij zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en bij kinderen die de tienerleeftijd nog niet hebben bereikt.

Ik krijg de maaltijdshakes moeilijk weg en vind deze niet lekker, wat kan ik daar aan doen?
Sommige personen hebben moeite met het drinken van de maaltijdshakes, hierbij de volgende tips:
1. Neem de maaltijdshakes in 2 delen, eerst de ene helft van het zakje met 400ml en vervolgens de andere helft met 400ml water. Hierdoor is deze minder dik.
2. Om de smaak te verbeteren kun je een beetje biologisch diksap toevoegen. Allerlei soorten diksap zijn toegestaan. Ook mogen verse vruchtensappen, een beetje tomatenpuree of groentesap worden toegevoegd. Hiernaast mag er ook kaneel of andere soorten kruiden toegevoegd worden.
3. Sommigen vinden de maaltijdshakes lekkerder met warm water aangezien het dan meer naar pap smaakt.

Zal ik in de buurt van een toilet moeten blijven gedurende de kuur?
Dat is niet nodig. U zult iets meer dan gewoonlijk gebruikmaken van het toilet, maar het ontdoen van toxische materie gebeurt zonder enige moeite en is niet pijnlijk.

Zal ik door het gebruik van Darm Detox ook afslanken?
Jazeker door de kuur gaat uw stofwisseling ook weer beter werken. U zult dan ook zeker merken dat uw buikomvang afneemt. De Darm Detox is ook zeer geschikt als afslankmethode. In dit geval raden wij u onze 12-daagse detoxkuur aan.

Hoe lang zal ik de kuur moeten volgen?
Dat verschilt van persoon tot persoon.
Versnelde kuur (3 daags):
– Voor slanke personen die niet willen afvallen.
– Voor personen die een eerdere Darm Detox hebben gedaan en een onderhoudskuur willen doen.
Normale kuur (6 daagse kuur):
– Voor personen met normaal gewicht.
Intensieve kuur (12 daagse kuur)
– Voor personen met overgewicht.

Waarom is er een af- en opbouwfase bij de kuur?
Dit is om de overgang van vast voedsel naar de detox minder groot te maken. Het afbouwen van voedsel vermindert eventuele ontwenningsverschijnselen. Vandaar dat wij ook aanraden het gebruik van koffie en alcohol op deze dagen te verminderen.
Na de detox is uw darmstelsel niet alleen gereinigd, maar ook enigszins kwetsbaar. De cellen van de darmwand komen nu rechtstreeks in contact met voedsel. De darmen hebben tijd nodig om aan deze nieuwe situatie wennen.

Wat moet ik doen mocht ik tijdens de kuur onverhoopt ziek worden?
Dat hangt af van de situatie.
Wanneer u zich grieperig voelt en hoofd- en spierpijn ondervindt dan zijn dit hoogstwaarschijnlijk ontgiftingsverschijnselen. Drinkt u dan vooral extra water en zet de kuur door.
Mocht u ernstiger gezondheidsklachten krijgen -iets wat wij nog nooit hebben meegemaakt- dan is het verstandig het product te laten staan en een arts te raadplegen.

Als ik toch iets wil eten of iets anders dan water wil drinken tijdens de detox, mag dat dan?
Voor de beste werking is het beter tijdens de kuur geen ander voedsel te nuttigen. Als je toch iets wilt nuttigen, bijvoorbeeld omdat u normaliter veel calorieën verbruikt, dan kunt u het beste een gepureerde appel of gepureerde tomaat nuttigen. Dit maximaal 2x per dag.
Naast water is het ook toegestaan biologische kruidenthee, vruchtensap of groentebouillon te drinken
Voor mensen met duizelingen en/of te weinig energie is het ook toegestaan om zelfgemaakte smoothies te nemen.

Wat kan ik doen als ik geen stoelgang heb tijdens de kuur?
Bij een klein percentage van onze klanten komt de ontlasting niet direct op gang tijdens de kuur. Het is overigens niet noodzakelijk dat men direct of dagelijks stoelgang heeft tijdens de kuur, het is volstrekt normaal als dat om de paar dagen gebeurt.

Sommige mensen hebben een wat hardnekkigere biofilm, doordat deze door gebruik van ons product en vanwege het volume blijft zitten. Dit kan geen enkel kwaad, de biofilm komt er altijd uit, het kan alleen een paar dagen duren. Bij enkelen komt dit pas als ze klaar zijn met de kuur en ook dit is totaal geen probleem. De kuur is altijd geslaagd, echter is het resultaat dan wat later.

Indien gewenst kan men tijdens de kuur aanvullende maatregelen nemen om de biofilm er toch meteen uit te krijgen. Allereerst kan men dan pruimensap gaan drinken, of gewelde pruimen eten. Mocht dit nog niet afdoende zijn, dan adviseren wij het gebruik van magnesiumsulfaat. Dit is gemakkelijk online te vinden en te bestellen via bijvoorbeeld bijgaande link http://www.lekkerinmnvel.nl/bitterzout
Daarnaast is het ook bij sommige drogisterijen te koop. Men neemt dan 2 eetlepels opgelost in een longdrinkglas water. Het is verstandig vervolgens in de buurt van een toilet te blijven.

Ik ben bezig aan de kuur en heb weinig tot geen stoelgang. Daarnaast voel ik me opgeblazen. Is dit normaal?
Het is bij een bepaald percentage van de mensen normaal dat er tijdens de kuur niet veel uitkomt. Bij deze mensen zwelt de biofilm nogal op, omdat deze wat hardnekkiger is dan bij anderen. Het opgeblazen gevoel komt door het opzwellen van de biofilm veroorzaakt door de ingrediënten van ons product die maken dat de biofilm water opneemt en dit is een positief proces. Hierdoor kan het even duren voordat deze eruit komt, soms zelfs pas als men weer normaal gaat eten. In dat geval is het ook niet meer echt herkenbaar als de biofilm, maar testen hebben uitgewezen dat deze er wel altijd uitkomt.
Mocht je er niet comfortabel mee zijn dan kun je tijdens de kuur laxerende thee, pruimensap of in zwaardere gevallen zelfs bitterzout nemen. Maar wees gerust dat het beslist niet abnormaal is dat er niet zichtbaar iets gebeurt. Elk mens is anders en reageert op een unieke wijze. Het mooie van ons product is dat het toch wel altijd zijn werk doet, of het er nu na 1 of pas na 7 dagen uitkomt. Houdt de moed er in en ga lekker door, het product werkt vanzelf op de biofilm in, zelfs als deze er pas uitkomt nadat je weer regulier eet.

Gaan er niet ook veel goede bacteriën verloren met de kuur?
Nee dit is niet het geval.
De goede bacteriën bevinden zich in de darmwand. Door het bestaan van de biofilm, de ongezonde slijmlaag, komt de darmwand in de verdrukking en droogt uit. Hierdoor ontstaat er een tekort aan goede bacteriën en een overschot aan ziekmakende bacteriën. Wanneer u zich ontdoet van de ongezonde slijmlaag zal de darmwand zich herstellen.
Ons product tast dus niet de „gezonde biofilm” aan, dit is ook strikt genomen geen echte biofilm. Maar dit is het gezonde slijmlaagje waarmee alle slijmvliezen van de mens mee zijn bedekt. Denk daarbij aan het slijmerige oppervlak van de binnenkant in de mond, dat is het gezonde slijmlaagje. Dat hoort normaal gesproken ook in de darm tegen de darmwand aan te zitten, maar omdat de schadelijke bacteriën een ondoordringbare laag met een vel erover heen vormen droogt het gezonde slijmlaagje uit.

Het gezonde slijmlaagje, als dat nog aanwezig zou zijn in de darmen, heeft geen vel waar ons product in kan doordringen, dus kan door ons product niet worden verwijderd. Door gebruik van ons product verdwijnt de biofilm van de schadelijke bacteriën en kan het gezonde slijmlaagje in de darm weer worden opgebouwd door het lichaam. Na de kuur raden wij aan de goede bacteriën aan te vullen door bijvoorbeeld het eten van probiotische voedingsmiddelen en het gebruik van onze Superbiotica waardoor de goede bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Op deze manier houdt u de darmflora in optimale conditie.

Wat moet ik doen als er reacties optreden tijdens het doen van de Darm Detox kuur?
Allereerst is het heel normaal dat er tijdens het volgen van de kuur reacties kunnen optreden. Men dient zich te beseffen dat het doen van een detox kuur altijd een soort van vergrootglas legt over de bestaande gezondheidssituatie. Het kan zijn dat als mensen bepaalde aandoeningen en/of kwaaltjes hebben, deze wat sterker naar voren kunnen komen tijdens het doen van de kuur. Op zich is dit een heel goed teken. Het geeft aan dat het lichaam ten tijde van de kuur de energie naar de plekken aan het sturen is om te herstellen. In sommige gevallen zijn mensen zich nog niet bewust van het feit dat er zich iets afspeelt in het lichaam voordat men aan de kuur begint. Als men vervolgens de kuur gaat doen, merkt men ineens dat het lichaam reacties vertoont en kan men dat niet thuis brengen.

Is er een wetenschappelijke onderbouwing voor het product?
Een wetenschappelijke onderbouwing van een natuurlijk product is zeldzaam. Alleen als het product door een grote firma wordt verkocht die het zich kunnen veroorloven om wetenschappers in te huren onderzoek te doen kun je dat verwachten. Wij zijn een bedrijf dat uit idealistische overtuiging een product op de markt brengt dat al enigszins prijzig is door de dure productiemethode. Als we dan ook nog wetenschappelijk onderzoek moeten laten uitvoeren, dan zou ons dat zoveel geld kosten waardoor het product niet meer te betalen zou worden.

Wel is de biofilm reeds in een aantal wetenschappelijke artikelen aangetoond.
De meest belangrijke quote uit dit artikel:
‘However, there is evidence showing that mucosal bacteria growing in biofilms on surfaces lining the gut differ from luminal populations, and that due to their proximity to the epithelial surface, these organisms may be important in modulating the host’s immune system and contributing to some chronic inflammatory diseases.’
Deze quote alleen al geeft aan dat de bacteriën die deze biofilm vormen, anders zijn dan de bacteriën die normaal voorkomen in de darmholte, dat ze het immuunsysteem in zijn werking aantasten en ontstekingsziektes veroorzaken. Geconcludeerd kan worden dat de biofilm bovenop de gezonde slijmlaag van de darmwand ligt. Deze schadelijke biofilm droogt het gezonde slijmlaagje dat de darmwand bekleedt uit, met alle ziekmakende gevolgen van dien.
Hierbij nog twee artikelen die het bestaan van de schadelijke biofilm bevestigen.
Klik hier voor artikel 1>>
Klik hier voor artikel 2>>
Verder zijn er naast eigen onderzoek in de praktijk ook ontelbare positieve resultaten van Darm Detox gebruikers over de hele wereld bekend.

Hoe vaak moet ik de Darm Detox kuur herhalen?
Wanneer je eenmaal de darmdetox kuur hebt gedaan, ben je gemotiveerd om het resultaat zo te houden. Sluipen er toch weer oude gewoontes en verleidingen in dan kan de giftige laag / biofilm zich weer opbouwen in de darm. De kuur kan dan herhaald worden. Heb je in 1e instantie een 3 daagse kuur gedaan, dan kun je deze na 3 maanden herhalen. Ben je gestart met een 6 daagse kuur, dan kun je deze na 6 maanden herhalen. Heb je een 12 daagse kuur gedaan, dan kun je ook na 6 maanden de kuur herhalen (en dan kun je kiezen uit de 3, 6 of 12 dagen kuur).

Hoe ga ik om met medicijn gebruik tijdens de kuur?
Wanneer je medicijnen gebruikt mag je nooit zomaar stoppen. Dat is onverantwoord. Medicijngebruik mag alleen worden afgebouwd in overleg met de behandelend arts. Tijdens de detox kuur kan het echter zijn dat de medicatie wat beter aanslaat. Let dus op je symptomen. Bijvoorbeeld bij medicatie voor hoge bloeddruk, kan het zijn dat de bloeddruk wat laag wordt. Bij twijfel laat je even checken bij de huisarts. De medicijnen worden namelijk niet meer gehinderd door voeding. Hetzelfde geldt voor insuline, de bloedsuikerspiegel gaat omlaag en dan kan het zijn dat er teveel insuline wordt gespoten en dat de bloedsuikerspiegel te laag wordt. Houdt dit in de gaten. 

Heeft het volgen van de Darm Detox kuur gevolgen voor het slikken van de anticonceptiepil?
Het volgen van de Darm Detox kuur heeft in principe geen verminderde werking van de pil tot gevolg. Men dient dan wel de regel in acht te nemen om de pil voor het slapen gaan in te nemen. Op deze wijze mengen de werkzame stoffen uit de pil zich niet met de maaltijd shakes die dan vervolgens in de biofilm terecht zouden komen. Als men in de avond na het nemen van de laatste maaltijd shake minimaal 3 uur wacht met het innemen van de pil is er geen enkel probleem.